Tuesday, March 17, 2009

dr ati

korang pernah mengalami keliru untuk memilih sape yg harus bertakhta d ati....gerentilah kn....

masalah ni..bukan masalah lyd tp masalah member lyd....kesian nye kat dia ('A')...'A' mengalami kecelaruan ati untuk pilih sape yg harus dia suka...si a('KEKASIH A O KA') o si b ('L')...walaupn dlm ati 'A'..dia syg 22...tp wat pengatahuan korang 'KA' ni 'A' dh lama bersama tp maybe sbb jauh kot tu yg 22 korang persefahaman.. yg 'L' ni baru je hadir dlm idup kwn lyd ni...kira kwn lyd ni minat kat 'L' ni maybe jatuh cinta pandang pertama..tp 'L' ni hadir hny utk membtlkn keadaan bukan niat utk merampas....harap 'L' ni blh lah mengubah kwn lyd ni....dn lyd betul2 teringat pesanan 'L' ni kat kwn lyd....
jika ati mengatakn syg lg kpd 'KA' ni...jga lah dia dn berterus terang lah secara sejujurnye jgn lah d lukai dn d bohongi dn jika tidak..lps kn lah dia spy 22 tidak menderita...jd kdg2 pihak ke 3 ni bkn nk buruk keadaan tp memberikn semangat dn kata2 iktibar..insyallah..

lyd arap member lyd ni akn kembali pd 'KA' ni...ok lah besok lyd cerita plk 'L' ni...

pengajaran dr cerita ni:
kadang2 pihak ke3 perlu hadir utk menyelesaikn masalah bukan menambah..(ini pesanan utk pihak ketiga)
kdg2 bila kita bercouple..korang semua kena lah memainkn peranan win2 situation brlah hubungan tu kekal..
n kalo gaduh jgn lama2 sgt..slh sorang kena mengalah kalo tidak hubungan tu akn jd dangerous..x de slh kalo nk keras kepala tp jgn pikir awk sorang je blh keras kpla org lain pn blh..jd ingat2 lah kasih syg n cinta sejati x kn dtg selalu kalo x d pupuk...
SAYONARA

2 comments:

anak laut on March 18, 2009 at 9:21 AM said...

salam ziarah..

dalam perhubungan dua insan, peranan komunikasi berkesan penting..cari titik persamaan antara 2 pihak..

lyd on March 19, 2009 at 8:45 AM said...

terima kasih pd anak laut..
ye lyd pn sokong...komunikasi tu pn sgt penting...kalo komunikasi tu kucar kacir..hubungan tu pn leh jd kelam kabut..tul x...

 

Blog Archive

hari istimewaku

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

kad raya

suara hatiku

klik-klik

Blogku lg

misscomot....