Wednesday, August 11, 2010

ceta pasal blog!!!

psssttt makcik nk ceta 1 ceta nih...korang jgn bongkar kn rahsia kat sesiape tau...makcik ceta kek korang yo..

aritu masa makcik tgh sodap2 makan kek kodai kat Dataran Senawang lah kn..makcik berkumpul ngan member2...
diaorg tny makcik.."apo yg ko buek skunk ni daro?" n then lps tu makcik ckp lah makcik bz kn..(yelah sgt bz..heheh)...diaorg pn terkejut.."eh ko dh keje ke?"...(pelik x..dh tau makcik x keje leh tny makcik wat pe skunk..ish2)...ape lg dgn muke slumber makcik jawablah "tgh busy mkn..."(yelah jwpn jujur ape...diaorg tny skunk kn..makcik jwblah tgh bz mkn..btllah kn jwpn makcik..) lps tu diaorg gelak besar...adeh ade silap ke kek jwapan makcik ni...menci lah ckp..nk majuk lah..konon..heheheh
lps tu kwn makcik tu tny balik btl2..."ko skunk dh x keja ni wat ape je kat umah tu?"...lain kali tny lah mcm tu...br makcik phm..btl x?....makcik jwblah "bz berblogging ngan berfb..." masa makcik jwb berblog tu semua ternganga....ape pelik lg ke jwpn makcik..
lps tu sorg kwn makcik tu ckp.."sjk bile ko pandai nk berblog ni?masa sekolah dulu..wat karangan bm yg senang psl ceta psl basikal sy pn ko mls wat..ini kn berblog.." perggghh sadis glew br makcik tau..hahah..upenye psl tu..tp sbnrnye kn..makcik mmg mls wat karangan BM...semua keje sekolah BM x pnh kena antar pn..makcik sampai kena denda lah..tapi wat bodo je..

udah2 balik pd ceta td...makcik pn bls dgn berhemah nyer..."ntah sejak 2 menjak ni kot...aku x keje lah aku bz glew ngan blog..." n ade lah sorang kwn makcik ni menyampuk..."blog tu ape?"

makcik yg tgh mkn ni hampir tersedak kot....dlm pale otak..."aiiikk..blog pn x tau ke?"..shhhh...jgn g tau dia k....hehehe... makcik pn terangkn lah pjg lebar... "blog tu tmpt ko curahkn pasan...besh ape blog..ko try lah..tp jgn ar ko curah kn ape yg glew sceret..cthnyer..psl ceta ko ngan suami ko wat mlm td..x yah ar ceta...."tetttt..hehehhe...

lps tu kwn makcik lg sorang ni yg glew advance ni menyampuk..."kalo ko nk wat blog ko tulis ar ceta besh2 br lah org nk add ko..x pn ko buka mn2 blog n then ko sapa diaorg lps tu ko tinggalkan pesanan kat diaorg kata "sy dh add awk..turn awk lak add saya.""

dn tiba lah d saat tu...makcik terpikir...perlu ke kite wat blog utk wat org add kite?...

bg makcik x perlu kot.....biarkn x der org add tp kite tau ade org yg baca luahan ati kite...o x per gak kalo x der org baca blog kite...janji kite dpt luahkn ape yg terpendam dlm jiwa kite....

ye mmg btl!!!..masa makcik mula2 nk menulis blog ni..terpikir nk org add je...tp sbnrnye..selepas 1 thn setengah dh x hiraukn dh..kebnykkn dr kite suke BW...dn cara paling mudah selepas BW adelah meninggalkan jejak kite kat shoutbox..spy tuan pny blog tau yg kite dh bc blog dia...tp sbnrnye kite x sedar...dlm masa kite tinggalkan jejak kat shoutbox tu..kite dh tmbh sorang lg kwn..tul x?....

yelah opcoz tuan empunya blog yg korang dh tgk td akn berbls kunjungan kn...bile korang rasa blog dia menarik korang g balik blog dia..mcm tu gak seterusnye...lama2 korang add jg kn...

jd bg pandangan makcik lah...baik ade org baca blog kite..dr kite asyik fikir mcm mn nk suruh org asyik add kite tnpa ada entry yg btl2 memuaskn ati org....cayalah..bile korang main add/org add korang balik..ade korang g tgk balik blog tu...ade korang nk g ramah mesra ngan tuan empunya blog tu...kalo ade pn 2 3...x mo lah g tu...korang kena adil...bile korang dh add..try2 lah ramah mesra...tp jgn lah korang je ramah mesra tp tuan rumah layan x layan je...ini pn x leh jd..sama2 k..br besh..br dpt ramai kwn..tul x?...

biar sedikit org add kite tp kite puas ati ngan ape yg ade...jd pd yg br wat blog tu...jgn pikir sgt nk tmbh member...nnt lama2 ade gak member yg mengadd korang..cayalah..
p/s: MINTAK MAAF kalo ade yg terasa ni just pdgn makcik psl blog2 ni..makcik appreciated pd kwn2 yg mengadd makcik n sudi menjejakkn mata korang pd blog makcikTERIMAKASIH... ni....

2 comments:

Nurul chumel on August 12, 2010 at 6:30 AM said...

thanx lyd.. :)

lyd on August 12, 2010 at 2:08 PM said...

no hal lah...lyd pnh rasa benda ni dulu....sadis tul...(alamak tersensitip plk..hehehhe)

 

Blog Archive

hari istimewaku

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

kad raya

suara hatiku

klik-klik

Blogku lg

misscomot....