Tuesday, August 17, 2010

women vs man

glew gamak aku ni yer.. mentang2 x der keje memalam butes ni.aku dh mentekedarah bnyk glew... tomyam ayam, ayam goreng masak kunyit, kueh popia, kueh samosa,murtabak ayam...ape kes ni makcik oiiii!!!!...ilek le..mcm xleh mkn je esok...sbr2...huhuhuhu..ni yg bgs ni dh kenyang br nk nasihat kn diri sendiri...

ni lg satu kes..masa bukak fb makcik td...ade ke ptt ade sorang mamat ni..dia kata "ape ko glew DESPRATE sgt ke"..OOOO....sangat sakit ati membaca posting nyer di wall fb makcik..."ko pikir aku ni glew desprate nk berlaki ke?" tgn ko ati2 sikit ketika menaip yer..x bdn yg binasa tgn ko yg kudung makcik keje kn....


mamat ni bukan nama sebenar dh agak sebulan jugak ar makcik berbulus dgn dia ni...mula2 tu sbr ajew...yer ar kitenyer fb kn..suke ati kite lah nk posting status ape yer x?...cthnyer: "aku merindui mu..kemana kah ko menghilang..." dia komen gak..diam aje lg...komen yg hampir membawa maut kepada dia ialah bile makcik posting status yg berbunyik begini "aku mls btl nk lyn Ex aku ni lah..psl kau aku gaduh ngan balaks aku!" dia menyampuk gak.."dia kata..ape ko ingat ko cantek!"OOOO..ini sudah lebih...sgt menyakit kn ati...biar ar makcik nk posting apew pn...makcik ni menyibuk kat wall dia ke?...kalo x?..nape dulu dia mengadd makcik..makcik nyer fb ade lah private k...kalo dulu yesh..makcik open .. but not anymore...(sbb ade kes..budus..ade pompuan serang yg poyo akn kecantikkannyer spt angelina jolie tlh d rasuk utk menyerang fbku)

dn kali ini komenannyer ke atas fb makcik telah menyebabkan dia mendapat sedas tembakkn...hambik ko..makcik x kire..makcik pn pelik..kdg2 makcik tertanya gak "ape yg dia x puas ati ngan aku neh...aku rasa aku x pnh pn komen fb dia"

ok2 pendek ceta k.. status fb makcik pd ari ini adalah: KORANG RASA KORANG DH CUKUP BAHGIA DAN SELESA DGN INSAN YG KITEW SYG...TAPI BILE KITE DH DIPISAHKAN KITE RASA SUNGGUH SENGSARA..TAPI KORANG SILAP KERANA ALLAH ITU LAGI PANDAI DARI KITE..DIA MENEMUKAN KITE DGN INSAN ITU DN KEMUDIAN DIA PISAHKN KITE..KERANA DIA YAKIN ADA INSAN LAIN YG BLH WAT KITE BAHGIA...

aaa...ni yg menariknyer ni... tetiba dia mengepost lajukan komennyer : "ape ko glew DESPRATE sgt ke" weeiii...korang baca sikit status kat atas tu..ade bunyik desprate ke?...n kebetulan status tu utk my friend yg br je clash (dn jg utk myself)..bengang tul ar..sentap tau bile baca posting dia... seyes x tipu!!..

lps tu makcik pn bls ar kat dia..makcik x leh nk posting yg kat fb tu sbb dh pdm...sbb terlalu menyakit kn ati...kat sini leh edit2 sikit..

makcik: ape yg ko sakit ati sgt ngan aku neh...ko bulan2 pose pn ko nk cari gaduh ngan aku ke..ape ko nk aku wat bubur lambuk daging ko!
mamat: sj je cari kemarahan ko!..aku suke org betah ckp aku..

-oh! kenapa lah d bln ramadan ni ade org yg mcm ni..stupidto-

makcik: x yang ko x puas ati ni nape..ade ke status aku tu menunjukkn aku ni glew DESPRATE...weiii ramai g ar pompuan yg DESPRATE!..
mamat: sbb aku tgk paling ko DESPRATE!

- ini melebih ni..makcik br je tulis status mcm ala2 sedih a few ni-

makcik: aaklah..agak2 lah ko ni...dh aku frust aku tulis ar mcm tu..lg pn status ni utk kwn aku..bukan tuk aku..abis tu dh aku ingat kat balaks aku..aku tulis ar cam status yg ko baca tu..kalo x nk baca ko tutup je mata ko tu masa status aku tu kuar! lg pn yg ko sakit ati sgt nape...yg aku ingat balaks aku..bukan engkau

-geram weiii-

mamat: hurmm..kau tu asyik ingat lelaki tu jew...ramai apew lelaki dlm dunia ni..kalo ko nk aku leh jd telangkai ko..

-walah weii ade ati nk jd telangkai makcik..blh jln da~-

makcik: x mo aku ko jd telangkai aku..mampos aku...

lepas tu kiteorg dh berbaik..tp still guna ko aku..kalo dulu..makcik guna nama dia..skunk ni ko aku..sakit ati!...

moral of the story...rasanyer jgn ar rasa segan silu membelasah org yg mcm ni sbb wall fb tu kn kitew nyer..selagi kalo korang rasa status fb korang x melampau..korang pamir kn je..ok...

-FIN-

0 comments:

 

Blog Archive

hari istimewaku

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

kad raya

suara hatiku

klik-klik

Blogku lg

misscomot....