Thursday, February 5, 2009

something about penat

wawawa..ari ni penat gile..dh lah kelas lyd dtg kelas lmbt ( tertido..tu pn nasib baik sedar...) ...lps tu balik lewat sbb kena print asgmnt kat c2...wah pnt nye...n then line tenet wat hal plk..bengang nye..blog yg nk d posting ni pn dh 4 kali wat tau...eeee..penat2..aduyai..




tapi ada jg benda yg paling besh berlaku dlm idup ari ni..ilang sikit penat lyd... nk tau ape benda...apa lg view lah kat bwh ni...










cube korang teka... apa yg ada dlm periuk ni...

tadaaa..ni lah dia....namanye..kek kuih hangus...sedap tau..ni lyd n fiza yg buat...( bdk umah lyd)


kek ni lyd n fiza wat kali kedua tau..yg first..kitairg wat ari selasa lps...huuhuhu n second br masak td..huhuhu..kek ni kitaorg msk sbb nk bg mak ngan ayh kitaorg rasa....nk bg diaorg comment..( takutnye tunggu ari becok)..

korang nk resepi kek ni ...tp jgn risau lyd akn add jg resepi tu kat sini...


Kek Sponge Sarang Semut

Sumber : Saimah Joe MasBahan-bahannya :7 biji Telur2 cawan Tepung Gandum2 cawan Gula Pasir2 cawan Air1 tin (390g) Susu Manis3 sudu makan Butter1 sudu makan Bicarbonate of Soda1 sudu teh Esen Ros



Cara-caranya :Hanguskan gula.Kemudian masukkan air.Selepas itu masukkan butter.Biar hingga mendidih. Sejukkan.Pukul telur hingga kembang.Masukkan susu dan pukul lagi hingga rata.Masukkan tepung dan bicarbonate of soda.Kemudian masukkan gula hangus.Pukul hingga rata.Akhir sekali masukkan esen ros.Tutup loyang adunan rapat2 dengan aluminium foil untuk mengelakkan air/wap kukusan masuk ke dalam adunan.Kukus selama 1 1/2 jam.

ape lg..try lah..gerenti sedap gile... gud luck..

p/s kalo korang x der periuk stim korang leh pakai periuk nasi n then ltak lah benda yg blh tinggi kn sikit tmpt acuan korang tu n then ltk air..huuhuhu..ooo..korang blh bakar kueh ni...

k lah sampai sini jelah utk ari ni..lyd pnt sgt ar..nite2...aaa...lupe lah plk..pengajaran utk ari ni ialah:

- cube sesuatu yg baru dlm idup korang supaya x ketinggalan..

- walaupn pnt..belajar ttp belajar...

- jgn lupe appy kan diri sendiri dulu...ahahahaha..

SAYONARA

1 comments:

fieza_eija on March 3, 2009 at 6:05 AM said...

oh ya myb chef lyd tlupe sstu nk pesan 2 asen ros 2 jzt pwngi jew tau.. ni p/s assistant chef lyd hehehe:P

 

Blog Archive

hari istimewaku

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

kad raya

suara hatiku

klik-klik

Blogku lg

misscomot....