cube korang teka... apa yg ada dlm periuk ni...
tadaaa..ni lah dia....namanye..kek kuih hangus...sedap tau..ni lyd n fiza yg buat...( bdk umah lyd)
kek ni lyd n fiza wat kali kedua tau..yg first..kitairg wat ari selasa lps...huuhuhu n second br masak td..huhuhu..kek ni kitaorg msk sbb nk bg mak ngan ayh kitaorg rasa....nk bg diaorg comment..( takutnye tunggu ari becok)..
korang nk resepi kek ni ...tp jgn risau lyd akn add jg resepi tu kat sini...
Kek Sponge Sarang Semut
Sumber : Saimah Joe MasBahan-bahannya :7 biji Telur2 cawan Tepung Gandum2 cawan Gula Pasir2 cawan Air1 tin (390g) Susu Manis3 sudu makan Butter1 sudu makan Bicarbonate of Soda1 sudu teh Esen Ros
Cara-caranya :Hanguskan gula.Kemudian masukkan air.Selepas itu masukkan butter.Biar hingga mendidih. Sejukkan.Pukul telur hingga kembang.Masukkan susu dan pukul lagi hingga rata.Masukkan tepung dan bicarbonate of soda.Kemudian masukkan gula hangus.Pukul hingga rata.Akhir sekali masukkan esen ros.Tutup loyang adunan rapat2 dengan aluminium foil untuk mengelakkan air/wap kukusan masuk ke dalam adunan.Kukus selama 1 1/2 jam.
ape lg..try lah..gerenti sedap gile... gud luck..
p/s kalo korang x der periuk stim korang leh pakai periuk nasi n then ltak lah benda yg blh tinggi kn sikit tmpt acuan korang tu n then ltk air..huuhuhu..ooo..korang blh bakar kueh ni...
k lah sampai sini jelah utk ari ni..lyd pnt sgt ar..nite2...aaa...lupe lah plk..pengajaran utk ari ni ialah:
- cube sesuatu yg baru dlm idup korang supaya x ketinggalan..
- walaupn pnt..belajar ttp belajar...
- jgn lupe appy kan diri sendiri dulu...ahahahaha..
SAYONARA
1 comments:
oh ya myb chef lyd tlupe sstu nk pesan 2 asen ros 2 jzt pwngi jew tau.. ni p/s assistant chef lyd hehehe:P
Post a Comment