Monday, March 29, 2010

luahan fikiran yg tetiba.........

assalamualaikum kwn2...huhuu..

adehaiii...x sangka kn kite dh dewasa...amboi..kalo dulu...kecik2 main kejar..skunk ni nk main kejar pn dh x larat..yelah tulang reput..hahahah

dulu time kecik2 sll je kena belasah ngan mak bapak..kena tarik telinga lah mcm2 hal yg kite pnh wat kn...wat mak nangis lah...wat ayah sakit ati lah tp diaorg tetap syg kite walau mcm2 hal yg kite wat...

lps tu time kecik2 dulu bile time tadika main kejar2 ngan budak laki2...tp bile dh masuk sekolah rendah..dh kurang dh main kejar2..mcm ade gap dh time tu..n then bile masuk sekolah menengah mula lah masing2 start menggatal...nk ade kapel..bile dh ade tu mcm perghh nk jd terfames kapel lak...dh jd fames2..gaduh lak kat depan balkoni sekolah..time tu semua org tau ceta..start lah the gosip pns tentang hal korang ngan kapel masing2..ish2...x sangka pengalaman benda2 mcm ni dh berlalu...fuhhh lega rasa nye..

skunk time masuk kolej lak...adeh...time ni konon nye nk cr yg seyes2..yelah..kwn pn ade gak yg lps spm dh kawen...jd otak pn dh start dh pikir nk kawen..nk abis bljr n then nk keje..cr rumah n then dh lump sum semua br pikir dok menggatal kire duit nk kawen..tp..still gak x der nye..duk menghitung lah ari nk abis belajar..dr ari ke bulan..dr bulan ke tahun..dh masuk tahun ke 3..steady boypren pn cek x do laei...ish2...

3 thn lps belajar time ni lah br lah kite btl2 terpikir..dh kena cr yg btl2 steady...time ni dh x belajar ape dh...mungkin yg sambung blejar tuk degree tu just utk membuktikan diri still leh d challenge lagi..ade gak lah yg x mo smbg lg..start lah keje..bile dh masuk alam perkrjaan kite tgk kwn2 sekerja semua dh kawen..n ade gak dh ade anak..n ade gak yg dh jd nenek n atok..amboi..nmpk sgt lah yg kite ni br nk start idup...ish2....time2 ni jugalah bile cuti ujung minggu kite nk g kuar dating..amboi g mesra2 no ngan bf/gf kite...time tulah kite duk menung tunggu masa nk g kuar dating...dulu menung kira ari bile nk abis bljr skunk menung kire bile nk kuar mengdate...

dh bertahun-tahun kite kuar mengdate..tahun pertama..mak ngan ayag bising...br start keje dh menggatal...tahun kedua 22 senyap..yelah mungkin diaorg pn dh pikir..anak2 aku semua dh besar...tahun ketiga duk menjeling-jeling..jiran sebelah umah dh wat kenduri kawen anak dia yg last...ank kite bila lg...maybe e2 yg diaorg pikir...masuk thn ke4..22 org tua kite dh gelisah..jiran yg td wat kenduri anak die pn dh nk timang cucu...kite ni bile lagi....masuk thn 5..diaorg pn duk bising..bile turn diaorg plk nk rasa bercucu...yg korang d mungkin dh ade yg sedia dh nk berumah tangga tp mungkin ade lg yg x bersedia...jd tadah lah telinga korang..

yg dh bersedia tu ape lagi g lah cr kelas kursus kawen lak..adeh belajar lg tp belajar ttg bab kawen..yg dulu belajar utk silibus kerja kite..ish2...

dh selesai ape lagi yg duk tunggu kawen lah..amboi..gelojoh sungguh no korang2 ni..x pa...aku phm...aku pn maybe sama kot..huhuhu

dh kawen timang ank lak...pusing balik cam kite kecik2 dulu...

nmpk sgt lah kite makin berusia dgn cpt sgt...kalo blh rasa nk stop masa je..tp ape kn daya..masa kite ade lah utk mengejar ari2 yg ke dpen bkn yg kebelakang...aku hope sgt..kite leh maju ke hadapan spt mana yg kite semua angan kn...

okies lalink..muah..

0 comments:

 

Blog Archive

hari istimewaku

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

kad raya

suara hatiku

klik-klik

Blogku lg

misscomot....