Wednesday, August 19, 2009

so bored

hai...geng...lyd sgt2 lah borink giler ari ni..x der keje nk wat sgt...yalah..bosh cuti sampai besok..

ari ni plus gilew ngantuk...x yah cakap lah..mcm nk melemparkan diri ni ke dinding je supaya sedar sikit.

td lyd terbaca blog my frenz about her practikal... mmg susah n risau kalo kite nye result dia bagi "C" je...uuuu...i hope my bosh MR TAMIL KODI...give me credit....

selepas lyd practikal kat sini...barulah sedar yang berkerja ni susah gak...kena perah otak..kena perah kudrat..yalah walaupun turun naik lif n tak yah berpeluh tapi still kena memenat kn diri untuk angkat fail yang melambak-lambak n setebal kamus dewan bahasa yang ditingkat-tingkat kn menjadi 10 tingkat... gilew berat...kalo 1 fail x per..ini tambah sampai 2 3 n ada yang nipis..dn ada yang sederhana...memang patah pinggan mak cik nak angkut dari block ceo yg 13 minit perjalanan ke block ukur bhn n tender....

tp itu baru 1 masalah... belom lagi time sebutharga o tender keluar..waktu tu memang berduyun-duyun org dtg...yg masalahnye runner2 contractor ni bukan tau sabar...gilew bnyk benda kena isi dia suruh kite cpt lak...mmg lah kite tau dia tgh kejar tender2 syarikat lain pulak but slow n steadylah kn..bak kata org x kn lari rezeki yg d cari... masalah lain pulak..dpt contractor yg dtg tu kurang fasih ckp bm..mmg lah pening kepala lyd nk paham..tapi last2 nye dr pening kn pale mak cik..mak cik speak semua bahasa..kalo melayu makcik ckp melayu, kalo cino lak..x bhs inggeris..mak cik ckp cino dengan diaorg..snng sikit...first lyd wat cam tu ramai yang terkejut tapi lama2 org yg dtg tu pun dh ok..lagi pun org yg sama gak yg dtg beli sebutharga o tender jadi tak banykalah prob..

mesti korang tertanya kan apa lyd akn wat kalo borink...

ada 5 perkara yang kita kena wat wktu borink n tgh x der keje:

1. semak balik fail2 yang sebelumnya..supaya teratur dan tak kelam kabut...walaupun workers kat c 2 kata tak yah susun..alah tunjuk kn sikit kerajinan anda.
2. buat ulang kaji pasal project2 yang tgh di handle kn skunk..spy time korang kat site x yah terpisat-pisat bile d tanya..yang paling penting bile korang tak faham..korang boleh tny time kat site nnt n baru nmpk jelas..tul x?..heheheh
3. bantu2 lah department korang nye worker walaupun mmg itu bukan kerja korang..anggaplah macam wat amal n ngan niat menimba ilmu...
4. x pun korang sibuk2 kn diri wat korang nya report yang kena dihantar pada bosh..supaya nnt x der lah bosh korang baca ngadu x paham bahasa inggeris korang..kiranya wat persediaan awal2..
5. yang paling last sekali...kalo mmg x der keje korang bawa lah buku dr rumah pasal apa yang kite belajar dulu..x pun novel cinta o buku motivasi yang gilew tebal tu utk d baca sementara x der keje..yelah x der lah korang membazir waktu..setiap masa kena terisi dengan something...

ok lah thats all yg lyd kongsi sepanjang lyd practikal selama 1 bln lebih ni....

see ya...bubye...SAYONARA..

0 comments:

 

Blog Archive

hari istimewaku

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

kad raya

suara hatiku

klik-klik

Blogku lg

misscomot....